VIDAS® Campylobacter
Automatyczny System do Wykrywania Patogenów Żywności
- Wystandaryzowana metoda do wykrywania Campylobacter
- Szybkie wykrywanie
- Uznana technologia
Dodaj do wyborów
Potrzebujesz więcej informacji
Test VIDAS® CAM umożliwia szybkie wykrywanie Campylobacter w żywności.
Test VIDAS®CAM do wykrywania Campylobacter
Test VIDAS CAM należy do serii 48 godzinnych testów. Jest testem pojedynczej dawki, składającym się z paska, zawierającego gotowe do użycia odczynniki, oraz z Nośnika Fazy Stałej (ang. SPR), opłaszczonego specyficznymi przeciwciałami. Test umożliwia uzyskanie wyników w czasie krótszym niż 48 godzin.
Dlaczego należy wybrać test VIDAS® CAM ?
- Proste rozwiązanie: tylko jedno namnażanie w bulionie CampyFood (CFB)
- Wystandaryzowane warunki inkubacji: generator atmosfery mikroaerofilnej bezpośrednio umieszczony w worku do namnażania, innowacyjny Combibag, zapewniają najlepsze warunki do wzrostu Campylobacter podczas inkubacji.
- Szybka metoda badań: czas do uzyskania wyniku - 48 godzin włączając czas namnażania
- Pewność wyników
Uznana technologia do wykrywania patogenów żywności
Oparty na technice ELFA (Enzyme Linked Fluorescent Assay) system VIDAS®, wykonuje wszystkie etapy badań. System zapewnia automatyzację procesu, od wstawienia próbek do aparatu do uzyskania wyników, gotowe zestawy odczynników, minimalizację czynności manualnych, pewność i obiektywność wyników, oraz pełne monitorowanie próbki.
Specyfikacja testu VIDAS® CAM |
|
Wykrywany mikroorganizm | Campylobacter spp. |
Podłoże do namnażania | Bulion CampyFood (CFB) |
Czas namnażania | 44 - 52 godziny |
Czas trwania analizy w systemie VIDAS® | 70 minut |
Międzynarodowe walidacje testu VIDAS CAM |
|
ISO 16140 | AFNOR BIO-12/29-05/10 |
Produkty mięsne oraz próbki ze środowiska produkcji | |
AOAC International | Performance Tested Method #051201 |
Wymazy z tuszek kurczaków, z tuszek indyka pobierane gąbką, surowe mleko, surowe piersi z kurczaka, nuggetsy z kurczaka |