Podłoże chromogenne do oznaczania Campylobacter
Wykrywanie oraz analiza ilościowa Campylobacter spp.
- Bardzo dobra wybiórczość
- Prosty odczyt
- Prosty protokół do wykrywania i liczenia
- Międzynarodowa walidacja: ISO/AOAC
Potrzebujesz więcej informacji
biMerieux opracowało podłoże chromogenne do oceny ilościowej oraz wykrywania Campylobacter w żywności.
CampyFood®
Bulion i agar CampyFood, poznaj rozwiązanie, które łączy w sobie prostotę oraz bardzo dobrą wiarygodność wyników. Bulion i agar CampyFood to najlepsze rozwiązanie do wybiórczej oceny ilościowej i wykrywania gatunków Campylobacter, szczególnie C. jejuni i C. coli.
- Prostota liczenia i odczytu kolonii
- Metoda do wykrywania i liczenia, zwalidowana przez międzynarodowe organizacje (ISO 16140/AOAC)
- Prosty i wydajny protokół badań
Alternatywna, uproszczona metoda wykrywania:
Gotowy do użycia bulion (bulion CFB w minibagach)
Nie jest wymagany etap ożywiania
Aternatywna, uproszczona metoda oceny ilościowej:
Prosta interpretacja charakterystycznych kolonii (czerwone lub pomarańczowo-czerwone kolonie)
- Dwa, inne zastosowania agaru CampyFood
Podłoże może być stosowane jako drugie podłoże do wyboru, zgodnie z wymogami standardu ISO 10272-1 lub jako podłoże do potwierdzania dodatnich wyników w teście VIDAS CAM.
CASA®
CASA® podłoże o bardzo dobrej wybiórczości do oceny ilościowej Campylobacter spp.
Na podłożu CASA® czerwone kolonie Campylobacter rosną po 24 lub 48 godzinnej inkubacji, natomiast wzrost mikroflory towarzyszącej jest zahamowany dzięki składnikom o wysokiej wybiórczości.
- Bardzo dobra wybiórczość
- Metoda do oceny ilościowej, zwalidowana według ISO 16140
- Alternatywna, uproszczona metoda do oceny ilościowej
- Prosta interpretacja charakterystycznych kolonii (czerwone, pomarańczowo-czerwone kolonie)
- Prosty i szybki protokół potwierdzenia (lateksowy test aglutynacji)
Szczegółowe informacje na temat pełnej oferty podłoży chromogennych, przeznaczonych do wykrywania oraz liczenia Campylobacter znajdują się w naszym FOOD e-catalogue